Ghid de supraviețuire în universul profesional • Cum să facem față situațiilor stresante

Ghid de supraviețuire în universul profesional • Cum să facem față situațiilor stresante
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-588-797-8
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 152
Format: 13 x 20 cm

DESCRIERE

Ghid de supraviețuire în universul profesional

Cum să facem față situațiilor stresante

Mai este oare posibil, în condițiile actuale din lumea tulbure a muncii, să fim mulțumiți la serviciu? Cum trebuie să procedăm pentru a depăși conjuncturile stresante, ce am putea face pentru a ne adapta și a supraviețui în medii ostile, pentru a reuși să gestionăm situațiile conflictuale? Cum putem să stabilim relații corecte, astfel încât să fim apreciați de către colegii și superiorii noștri?
Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care își propune să ne ofere un răspuns reputatul psihosociolog francez Jacqu es Salomé. Schimbarea ce trebuie făcută constă în a da un sens muncii, încât să nu lăsăm ca nefericirea să se adune, să se reverse, să ne invadeze viața.

Autorul ne împărtășește cu generozitate soluții pentru depășirea crizelor identitare și relaționale la locul de muncă, pentru a învăța să respectăm și să ne facem respectați, pentru a ne proteja integritatea fizică, psihică și morală.
Toate acestea, pe baza impresionantei experiențe personale a autorului și apli­când principiile metodei sale ESPERE, precum și câteva reguli esențiale de igienă a conexiunilor interumane.

Jacques Salomé este psihosociolog, formator în domeniul relațiilor umane și scriitor. A fondat, la Roussillon-en-Provence, Centrul de formare în relaţii interumane „Le Regard fertile“, în cadrul căruia a instruit, de-a lungul timpului, peste 60 000 de asistenți sociali, medici, psihologi și consultanți. Este și creatorul metodei ESPERE (Energie Specifică Pentru o Ecologie Relațională Esențială), al cărei scop constă în a pune la dispoziția oamenilor un mod de relaționare viabil, facil și eficient.
A scris zeci de cărți despre comunicarea inter și intrapersonală. A publicat cronici în reviste precum Psychologies Magazine, Enfance Majuscule, Santé Intégrative (Franța), Recto-Verso, Génération Plus (Elveția), Vivre le primaire, Vivre (Canada). Scrie, de asemenea, romane și poezie.

„Un fenomen editorial: Salomé este unul dintre puținii autori care scriu nu numai bestselleruri, ci chiar «longselleruri», adică volume care se vând excelent și după mulți ani de la apariție.“
L’Express
 
„Jacques Salomé și-a dedicat viața scrierii de «povești pentru a ne vindeca și a evolua»… Dar el face mai mult decât să spună povești: ca deziluzionist notoriu, ne vânează credințele ale căror vremuri au apus, răstoarnă de pe soclu zeitățile domestice pe care le venerăm. Demască sechelele atotputerniciei infantile ce domină reprezentările noastre legate de nevoia deranjantă de perfecțiune, astfel încât să învățăm să ne iubim așa cum suntem, cu toată modestia.“
Maryse Legrand, psiholog clinician
 
„Surprinzătoare, această nouă carte a lui Jacques Salomé a fost întocmită sub forma unor mici texte, a unor mici bijuterii – tot atâtea eseuri meditative asupra valorii muncii și a celui care muncește, asupra satisfacției de a acționa și asupra vieții profesionale.“
Psychologies Magazine

Jacques Salomé este psihosociolog, formator, scriitor şi poet. Şi-a obţinut licenţa în psihiatrie socială la École Pratique des Hautes Études en Sciences Sociales (Paris). Este fondatorul Centrului de formare în relaţii interumane „Le Regard fertile“ de la Roussillon-en-Provence, unde predă o bună parte din cursurile de formare. A predat timp de 15 ani la Université de Lille III.
A format până în prezent peste 60 000 de asistenţi sociali, medici, psihologi şi consultanţi. A ţinut conferinţe şi cursuri de formare şi are discipoli (mode­ratori în metoda ESPERE şi formatori de mode­ratori) în Franţa, Belgia, Québec, Elveţia, Insulele Réunion, România.
A scris peste 50 de cărţi şi este coautor al unor lucrări de referinţă despre comunicare şi cuplu, precum şi teoretician în cadrul Asociaţiei pentru Comunicare Rela­ţională prin Ascultare Activă. Cărţile sale au fost traduse în peste 25 de limbi, inclusiv în limba română (8 titluri apărute la Curtea Veche Publishing).
Semnează cronici permanente în revistele Psychologies (Franţa) şi Le Guide Ressources (Canada); are numeroase apariţii în presa franco­fonă (articole
cu şi despre el, interviuri şi cronici ale conferinţelor sale): Nouveaux Clés, Madame Figaro, Médecine naturelle, Présence Magazine, La vie, La marine, Journal de Québec, La presse, Magazine 7 jours, Entrevue, Le devoir, Phares, Mariage.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.