Ideologia umanitara

Ideologia umanitara
Preț: 17,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-611-629-2
Anul publicării: 2010
Pagini: 150
Format: 140x190

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Ideologia umanitara

◊ Vointa umanitara ca reprezentare ideologica;
◊ ONG-urile, actori ai globalizarii;
◊ Mondializare virtuala, excluziune reala;
◊ Negarea alteritatii;
◊ Globalizarea umanitara sau fictiunea alteritatii virtuale

Fenomenul umanitar este rareori considerat o ideologie, desi comporta toate carac teristicile acesteia. De cele mai multe ori, "umanitarul" devine un concept in sine, ca si cand a-l analiza, a-l critica, a-i demonta rotitele care il alcatuiesc ar fi ceva socant sau de negandit. Acest "umanitar", calificativ devenit substantiv, conform unei logici proprii unei ideologii dominante cunoscute, este abordat esentialmente din unghiul juridic, al drepturilor omului si dreptului international, din unghiul politic al gestiunii refugiatilor, al conflictelor, al ingerintei si, chiar mai frecvent, sub aspect moral, decat in termeni sociali si de dezvoltare, fara a mai vorbi de amestecul emotional mediatic ce mascheaza, mai degraba decat clarifica aceste fenomene.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.037 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.