Bazele anatomiei artistice
32,67 lei
38,44 lei (-15,01%)

Bazele anatomiei artistice

Bazele anatomiei artistice
-15%
Preț: 32,67 lei
38,44 lei (-15,01%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786068527208
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 124
Categoria: Hobby

DESCRIERE

Anatomia artistică se bazează pe cunoştinţe specifice despre organismul uman, ea fiind o ştiinţă care studiază structura, funcţionarea şi aspectul corpului uman. Pentru surprinderea în detaliu a corpului uman, în poziţie statică sau în mişcare, este necesară cunoaşterea amănunţită a anatomiei acestuia, de aceea în această carte sunt descrise, din perspectiva artistului, sistemul osos şi cel muscular. Orice studiu începe cu examinarea în detaliu a diferitelor părţi ale corpului, avându-se la bază cunoaşterea scheletului uman.
Cititorilor li se dezvăluie, pas cu pas, tainele realizării unei lucrări de anatomie artistică: cum se obţine proporţia corectă dintre detalii, în ce constă perspectiva, când este necesară tehnica umbririi, de ce este indicat să apelăm pentru început la studiul unor organisme mai simple.  
La finalul cărţii este ataşat un mic dicţionar de termeni anatomici, care constituie un real ajutor pentru cei care doresc să înţeleagă şi să se iniţieze în anatomia artistică.
"Cartea profesorului Frigyes König subliniază, o dată în plus, actualitatea nedezminţită a cunoaşterii bazelor anatomiei artistice în orice sistem educaţional de tip umanist (...) nu se poate ajunge la esenţe, la formule magice, la un limbaj personalizat şi epurat stilistic pâna la abstracţie, deci până la limita lui materială, dacă mecanismele interioare ale formei nu sunt perfect stăpânite.
Lecţiile de anatomie artistică continuă să fie un mijloc privilegiat de a pătrunde şi de a înţelege cum funcţionează această capodoperă a naturii care este corpul uman. Este una dintre ideile majore pentru care pledează convingator şi paginile cărţii pe care tocmai o deschideţi." (Dr. Ramona Novicov, critic de artă)
Cuprins:
Prefaţă - Actualitatea Lecţiei de anatomie (dr. Ramona Novicov, critic de artă) Scurt istoric al anatomiei artistice Principalele aspecte ale pregătirii studiilor Studii iniţiale Scheletul uman Oasele craniului Muşchii faciali IMuşchii faciali IIOasele membrului superior Muşchii umărului Muşchii flexori ai braţului Muşchii extensori ai braţului Stratul profund al muşchilor flexori ai antebraţului Stratul superficial al muşchilor flexori ai antebraţului Stratul profund al muşchilor extensori ai antebraţului Stratul superficial al muşchilor extensori ai antebraţului Stratul extensor al muşchilor extensori ai antebraţului Bazinul sau pelvisul osos Oasele membrului inferior Oasele piciorului Structura articulaţiei genunchiului Muşchii membrului inferiorMuşchii exteriori ai centurii pelviene IMuşchii exteriori ai centurii pelviene IIMuşchii coapsei IMuşchii coapsei IIMuşchii gambei Funcţionarea sistemului muscular al membrului inferior Oasele trunchiului IOasele trunchiului IIMuşchii toracelui IMuşchii toracelui IIMuşchii abdominali IMuşchii abdominali IIMuşchii trunchiului Funcţionarea părţii anterioare a trunchiului Stratul profund şi superficial de muşchi al părţii anterioare a trunchiului Muşchii spatelui IMuşchii spatelui IIMuşchii spatelui IIIStratul profund şi superficial de muşchi al spatelui Muşchii gâtului IMuşchii gâtului IIStudii pe animaleMic dicţionar de termeni

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

42,42 lei
49,90 lei (-14,99%)
Created in 0.023 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.