Dictionar de Argou al lumii interlope. Codul infractorilor

Dictionar de Argou al lumii interlope. Codul infractorilor
Preț: 10,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-92034-1-5
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 144
Format: 13X20

DESCRIERE

Dictionar de Argou al lumii interlope. Codul infractorilor

MULTE SE POT ÎNTÂMPLA CÂND TALENTUL Şl PASIUNEA PENTRU LITERATURA SE ÎNTÂLNESC CU ÎNDELUNGATA EXPERIENŢA JUDICIARA Şl CU UN NEDI¬SIMULAT INTERES PENTRU SIGURANŢA VIEŢII DE ZI CU ZI.

Astfel s-a născut prezentul volum, care poate contribui în mod decisiv la dărâmarea barierei lingvistice dintre noi, cei care ne raportăm corect şi onest la lege, la semeni, şi ceilalţi - din ce în ce mai numeroşi, din păcate - care şi-au făcut din fărădelege un mod de viaţă.

De câte ori nu vi s-a întâmplat să auziţi pe stradă, cu precădere în perimetrele aglomerate, în staţiile de autobuz, în magazine, frânturi de conversaţie între persoane cu o înfăţişare... s-o numim ciudată, ca să respectăm imperativul prezumţiei de nevinovăţie, conversaţie din care nu aţi priceput nimic, întrucât cuvintele folosite nu semănau cu niciuna dintre limbile străine pe care le-aţi învăţat vreodată? Ei bine, în păsăreasca asta brutală şi vulgară îşi pun la cale jafurile cei certaţi cu legea, de multe ori chiar sub nasul şi în urechile dumneavoastră.

Prin cartea de faţă, TRAIAN TANDIN vă oferă posibilita¬tea de a decripta rapid discursul încifrat al hoţilor, dându-vă atât şansa de a vă proteja pe dumneavoastră înşivă, cât şi de a-i avertiza, eventual, pe cei vizaţi.

Cu toate că argoul hoţilor şi criminalilor poate constitui un interesant material de studiu pentru lingvişti, scrierea lui Traian Tandin îşi asumă, în mod explicit, o finalitate prag¬matică: protejarea omului onest de actele infracţionale. Şi cum o bună şi eficientă apărare nu poate avea la bază decât cunoaşterea, fostul ofiţer de poliţie judiciară pune cu gene¬rozitate la dispoziţia cititorilor cunoştinţele acumulate în ani de experienţă criminalistică şi judiciară, în forma acestui dicţionar.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.166 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.