Geografie – Ghid de pregatire intensiva pentru examenul de bacalaureat

Geografie – Ghid de pregatire intensiva pentru examenul de bacalaureat
-22%
Preț: 23,40 lei
30,00 lei (-22%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 978-606-8873-16-9
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 254
Categoria: BACALAUREAT

DESCRIERE

Examenul de Bacalaureat reprezintă un moment deosebit de important pentru elevii din clasele terminale, dar şi un criteriu esenţial pentru admiterea în învăţământul superior. În consecinţă,  miza acestui examen devine din ce în ce mai importantă.

Lucrarea prezentă îşi propune să răspundă la principalele cerinţe ale examenului de bacalaureat utilitatea acesteia  fiind susţinută din mai multe puncte  de vedere.

În primul rând, lucrarea reprezintă o eficientă metodă de însuşire a materiei la Geografia studiată în clasa a XII-a.

În al doilea rând, modul în care sunt realizate sintezele şi aplicaţiile asigură o înţelegere temeinică a conţinuturilor, elevii se vor familiariza cu structura subiectelor, cu gradul lor de dificultate şi cu cerințele baremelor de notare, iar această familiarizare este un prim pas pentru o învăţare de calitate.

Pentru a veni în sprijinul elevilor, pentru a răspunde cerinţelor lor de instruire, autorii au structurat volumul în cinci părţi:

partea întâi – prezintă Programa pentru Examenul de Bacalaureat, competenţele ce urmează a fi evaluate;

partea a doua – Europa – sinteze şi aplicaţii;

partea a treia –  România – sinteze şi aplicaţii;

partea a patra – Uniunea Europeană – sinteze şi aplicaţii;

partea a cincea – modele de subiecte şi bareme de corectare.

Volumul prezintă o serie de sinteze, bine ordonate în raport cu exigenţele programei şcolare şi care vizează  realizarea competenţelor şi înţelegerea conţinuturilor. Aceste sinteze sunt urmate de aplicaţii. Atât sintezele, cât şi aplicaţiile cuprind suporturi cartografice necesare deprinderilor de lucru pentru proba de geografie a examenelor naţionale.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.117 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.