Indreptar ortografic, ortoepic, morfologic si de punctuatie al limbii romane

Indreptar ortografic, ortoepic, morfologic si de punctuatie al limbii romane
PRP: 15,50 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 14,57 lei
Diferență: 0,93 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 450
Format: 13x20

DESCRIERE

Indreptar ortografic, ortoepic, morfologic si de punctuatie al limbii romane

UN REPER AL CULTIVĂRII LIMBII ROMANE
„Este o lucrare practică de cultivare a limbii prin cunoaştere şi bună aplicare a normelor ortografice, ortoepice, gramaticale şi de punctuaţie, oferite de studiul introductiv şi de dicţionarul atât de bogat si bine sistematizat din paginile cărţii."
. Lucrarea de faţă este un valoros auxiliara) cunoaşterii şi aplicării normelor limbii scrise şi vorbite, având nu numai un scop didactic, ci fiind în acelaşi timp un mijloc de control pentru toţi cei ce au de formulat mesaje scrise ori vorbite, pentru cititorul obişnuit, preocupat de corectitudinea şi eleganţa limbajului propriu, în acest sens, autorul poate conta pe preţuirea muncii sale, lucrarea având o necontestată valoare practică."
Gh. Bulgăr

„M-au impresionat în lucrările domnului Gh. Constantinescu-Dobridor, dincolo de contribuţiile lingvistice, recunoscute, constanţa şi tăria legăturilor cu şcoala, în majoritatea împrejurărilor, scriind, d-sa pare că are în faţă elevi şi (sau), alături, profesori şi învăţători, cărora şi-a propus să le asigure succesul şcolar - în sine, în obţinerea de rezultate curente optime, şi ca mijloc de realizare şi de promovare a exprimării îngrijite, avizate. Scrupulul profesional îi impune să consemneze în amănunt cazurile din domeniul luat în consideraţie şi să le limpezească dificultăţile, să sublinieze insistent chestiunile majore şi să avertizeze asupra confuziilor şi erorilor posibile, spre a nu percclita prin omisiune, neînţelegere, lipsă de relief sau receptare defectuoasă ţelul urmărit.
Simţul acesta acut al unei datorii de îndeplinit către şcoală caracterizează, evident, şi cartea de faţă, îndreptăţindu-i interesul cu care de bună seamă va fi primită."
G. Beldescu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.025 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.