Notice: Undefined index: new_edition_products_id in /home/comandac/public_html/eVitalShop/inc/classes/catalog/view_product.class.php on line 549
Istoria folcloristicii europene - comandacarti.ro

Istoria folcloristicii europene

Istoria folcloristicii europene
Preț: 25,07 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Giuseppe Cocchiara, Istoria folcloristicii europene, traducere de Michaela Şchiopu, Ed. Saeculum I. O.
Format 13 x 20 cm., 432 pagini
Carte celebră – nu numai printre specialişti -, lucrarea lui Giuseppe Cocchiara, apărută în 1952, înfăţişează istoria descoperirii folclorului european, familiarizându-ne cu interpretările pe care savanţii, cu deosebire accidentali, le-au formulat de-a lungul timpului, în încercarea de a găsi rădăcinile reale sau de a crea o identitate ilustră popoarelor din care făceau parte.
Bazată pe o erudiţie ieşită din comun şi pe o documentare greu de repetat, Istoria folcloristicii europene se constituie într-o adevărată istorie a trezirii naţiunilor de pe continent la conştiinţa de sine şi a afirmării lor cultural-politice. Este o carte fără de care înţelegerea noastră asupra civilizaţiilor europene ar fi lipsită de una din perspectivele fundamentale.
Lucrarea se traduce pentru prima dată în limba română.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Beletristica - Cele mai vândute cărți

Created in 0.057 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.