Limba si literatura romana. Clasele V-VIII

Limba si literatura romana. Clasele V-VIII
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 632
Format: 16X23
Categoria: Clasele V-VIII

DESCRIERE

Limba si literatura romana. Clasele V-VIII
Lucrarea se defineste mai intai ca un exercitiu de lectura si de interpretare, explorarea textului literar devenind pentru elev un proces complex de cunoastere, de traire si de obiectivare, un amplu periplu afectiv si cognitiv prin spatiul imaginar.
A doua parte a lucrarii, reprezinta o abordare analitica si aplicata a programei pentru evaluarea de la sfarsitul clasei a VIII-a, fiecare notiune sau cerinta fiind reluata, definita si exemplificata din aceasta perspectiva. Sunt astfel relevate trasaturile caracteristice ale genurilor si speciilor literare, instantele comunicarii lirice si narative, modurile de expunere, figurile de stil si elementele de prozodie studiate in clasele gimnaziale, compunerile functionale, reflexive si imaginative. Totodata, cartea cuprinde un amplu capitol de fonetica, vocabular si gramatica a limbii romane, cunostintele fiind organizate din perspectiva metodica, elevul insusi putand sa si le insuseasca prin efort propriu. Programa pentru testarea nationala este analizata si exemplificata astfel punct cu punct, printr-un dialog permanent cu elevul.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.028 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.