Notice: Undefined index: new_edition_products_id in /home/comandac/public_html/eVitalShop/inc/classes/catalog/view_product.class.php on line 549
Maria Antoaneta - comandacarti.ro

Maria Antoaneta

Maria Antoaneta
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 544
Format: 10.7x17.8
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

„Prima crimă a Revoluţiei a fost executarea regelui. Dar cea mai îngrozitoare a fost uciderea reginei.” Chateaubriand TÂNĂRA ARHIDUCESĂ DE AUSTRIA, regină a Franţei şi soţie a lui Ludovic al XVI-lea, a rămas în istorie ca o regină abandonată celor mai vinovate plăceri, al cărei egoism a declanşat mânia populară. Victima ideală, calomniată şi caricaturizată de intriganţi, ea va sfârşi strivită de maşina infernală căreia nici regele nu i s-a putut împotrivi. CONSPIRAŢIE CU PUTERILE STRĂINE, folosirea agenţilor secreţi împotriva revoluţiei, risipirea avuţiei statului, călcarea cocardei tricolore în picioare... Hébert, Fouquier-Tinville şi Robespierre, „apărători ai poporului”, o acuză de incest, apoi de înaltă trădare. 16 OCTOMBRIE, PLACE DE LA REVOLUTION... De câteva zile, regina suferă de o hemoragie uterină care o goleşte de sângele după care parizienii sunt atât de însetaţi. Dar setea lor va fi satisfăcută. La prânz, ghilotina retează trandafirul austriac. Monarhia franceză s-a sfârşit. Dar oare vărsarea de sânge se va fi oprit?

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.