Notice: Undefined index: new_edition_products_id in /home/comandac/public_html/eVitalShop/inc/classes/catalog/view_product.class.php on line 549
McMafia - Crime fără frontiere - comandacarti.ro

McMafia - Crime fără frontiere

McMafia - Crime fără frontiere
-8%
Preț: 29,44 lei
32,00 lei (-8%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 400
Format: 14x21
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

McMafia dezvăluie cititorului interesat informaţii cutremurătoare despre existenţa, structura organizatorică şi diversele moduri de operare ale organizaţiilor mafiote care au reuşit să împânzească globul pământesc. Dacă până spre sfârşitul secolului XX mafia acţiona sporadic, subtil şi oarecum paralel cu economia de suprafaţă, odată cu extinderea mijloacelor de comunicare în masă, reţelele crimei organizate s-au sofisticat şi dezvoltat atât de rapid şi cu o aşa de mare amploare, încât în prezent şi-a schimbat traiectoria şi interferează din ce în ce mai făţiş cu toate straturile societăţii, penetrând până la cele mai înalte niveluri economice, politice, de siguranţă naţională etc. „Creşterea rapidă a comerţului, a investiţiilor şi apariţia bogăţiei au devenit fenomene globale. Totuşi, această bogăţie s-a răspândit extrem de neuniform. Nenumărate state s-au trezit aruncate în acel purgatoriu numit «tranziţie», o zonă ale cărei graniţe se află într-o deplasare permanentă. Supravieţuirea economică în astfel de zone neprielnice înseamnă de multe ori a pune mâna pe o armă şi a lua în posesie orice bun ce permite supravieţuirea.“ Misha Glenny Misha Glenny este un jurnalist britanic de renume, fiul unui cunoscut sovietolog, Michael Glenny. A studiat la Universitatea din Bristol şi la Universitatea Carol din Praga. În calitate de corespondent BBC pentru Europa Centrală şi de Vest, a transmis numeroase corespondenţe legate de prăbuşirea comunismului şi de războiul din fosta Iugoslavie. A colaborat cu majoritatea instituţiilor de presă din Europa şi Statele Unite ale Americii şi este autorul cărţilor Renaşterea istoriei: Europa de Est în era democraţiei, Căderea Iugoslaviei şi Balcanii: naţionalismul, războiul şi Marile Puteri, 1804–1999. În anii ’90 a ţinut cursuri la centrul „Woodrow Wilson“ din Washington, DC, şi la London School of Economics. A fost consilierul unor guverne europene şi al celui american în chestiuni legate de Europa de Est şi a condus timp de trei ani o organizaţie neguvernamentală implicată în reconstrucţia Serbiei, Macedoniei şi a provinciei Kosovo.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Beletristica - Cele mai vândute cărți

Created in 0.307 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.