Notice: Undefined index: new_edition_products_id in /home/comandac/public_html/eVitalShop/inc/classes/catalog/view_product.class.php on line 549
POEME - comandacarti.ro

POEME

POEME
Preț: 8,18 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-973-611-497-7
Anul publicării: 2007
Pagini: 345
Format: 54x84
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

POEME

◊ John Clare si Canonul Romantic. Metafizica Naturii si Poetica Logosului Mitic;
◊ Fenomenologia Viulu;
◊ Limbajele Infinitezimale;
◊ Orizontul Misterului;
◊ Libertatea si Paradoxul "Dezordonatelor Divine";
◊ Poeme

Volumul reprezinta prima traducere in romaneste din opera marelui poet englez John Clare, realizata in prima editie critica bilingva romaneasca si prefatata de M. A. Stroe. Primul studiu amplu (peste o suta de pagini) al unei opere de o valoare estetica si filosofica exceptionala, pe alocuri devenind si un exotic ghid naturalistic pentru copii - destinatarii unora dintre poemele cele mai sensibile si mai frumoase din literatura engleza. Volumul pune in valoare in mod special relatia omului cu lumea naturala veritabila, atit in dimensiunea sa infinitezimala, cit si in dimensiunea sa infinita (infinitul mic si infinitul mare pascalian al naturii).

Clare este un traitor al propriei creatii, de aceea natura este traita pe de o parte in fenomenul sau pur, care devine mitic, hierofanic, arhetipal, si, pe de alta parte, in cuvintul scris, care devine mediul transformator al constiintei. Clare incearca sa redea in unele din poemele sale un cimp "logomorfic", un plan "ondulator" al logosului capabil de generari indicibile, care sa exprime irezistibila invazie a "verdelui" cosmic. in esenta, logosul poetic al lui Clare este ceea ce el numea "cuvintul ce respira" (breathing word), cuvintul viu.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Beletristica - Cele mai vândute cărți

Created in 0.325 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.