Notice: Undefined index: new_edition_products_id in /home/comandac/public_html/eVitalShop/inc/classes/catalog/view_product.class.php on line 549
POEZIE. DRAMA - comandacarti.ro

POEZIE. DRAMA

POEZIE. DRAMA
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-611-169-5
Anul publicării: 2002
Pagini: 568
Format: 54X84
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

POEZIE. DRAMA

Despre Annabel Lee si alte poeme (Bucuresti: Editura Univers, 1987) am afirmat la data aparitiei sale ca e prima editie romaneasca integrala a poeziei lui Edgar Allan Poe. Din pacate, ea nu satisface aceasta exigenta. Lucrasem pe niste editii critice mai vechi - John Ingram si Killis Campbell - altminteri onorabile. Dupa ce am avut acces la bibliotecile americane, ca bursier Fulbright la Universitatea Pennsylvania din Philadelphia - metropola in care poetul si-a petrecut cei mai fecunzi ani din viata - am descoperit poezii despre care nu stiusem nimic, versuri publicate in reviste, azi uitate, ori insemnate de poet in albumele autografe ale unor prietene si verisoare, precum si variante remarcabile ale unor poeme antume - toate aceste texte fiind recuperate si restituite in editia americana a lui Thomas Ollive Mabbott (1969). Ramanea doar ca ele sa fie traduse. Reparatia, in sensul acestei integralitati, se produce, iata, cu acest volum bilingv. In aceasta noua editie am purces de la ideea lui Mabbott ca unele dintre variante merita cu prisosinta sa fie privite ca niste poezii de sine statatoare. Astfel, fata de editia din 1987, cea de fata cuprinde optsprezece poezii in plus si de asemenea poezioarele incastrate in trama unor proze ale autorului. Drama lirica Politian este si ea mai bogata acum cu aproape cinci sute de versuri. Poeziile originale, precum si prefetele autorului la volumele sale antume, provin din volumul Poe (1984) *: Edgar Allan Poe. Poetry and Tales. New York: Library of America, 1984, selectia lor fiind asigurata de Patrick F. Quinn. Din Mabbott (1969): Collected Works of Edgar Allan Poe. Volume I Poems edited by Thomas Ollive Mabbott. Cambridge, Massachusetts: The Belkmap Press of Harvard University Press, 1969, am preluat poeziile in general mai putin cunoscute si a caror paternitate, in unele cazuri, a fost inainte vreme contestata, precum si o mare parte a notelor critice. Poeziile urmeaza ordinea cronologica a compozitiei si nu a primei lor tipariri - tribut adus proiectului auctorial. Unele dintre traduceri, substantial revizuite, provin din volumul Poe (1987), dar marea lor parte vad lumina tiparului pentru prima oara. Am tradus de asemenea, in capitolul de note si comentarii, o serie de citate in proza sau in versuri - talmaciri perifrastice menite sa evidentieze sensul denotativ al cuvintelor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

16,56 lei
18,00 lei (-8%)
Created in 0.253 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.