Poezii - Ion Pillat

Poezii - Ion Pillat
Preț: 12,90 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 978-973-118-265-0
Editura:
Anul publicării: 2020

DESCRIERE

Ion Pillat (n 31 martie 1891, Bucuresti, Romania – d. 17 aprilie 1945, Bucuresti, Romania) a fost un eseist, poet tradiționalist, antologist, editor și publicist roman, membru corespondent al Academiei Romane (din 1936). Pe linie maternă a fost înrudit cu familia Bratianu. Bunicul său a fost cunoscutul politician Ion C. Bratianu, acesta fiind adesea evocat în poeme din volumul său cel mai cuprinzător din punct de vedere estetic, Pe Argeș în sus, în poeme precum Odaia buniculuiOdihna tatii sau Aci sosi pe vremuri.

Și-a petrecut copilăria la moșiile Florica pe Arges și Miorcani, pe râul Prut. După 1945 poezia sa va fi clasificată drept indezirabila, evident din rațiuni strict politice. Fiul său, criticul și romancierul Dinu Pillat a fost îndepărtat de la Facultatea de Litere, unde era asistent al lui George Calinescu, fiind condamnat la temniță politică, iar manuscrisele i-au fost confiscate și distruse.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.