Notice: Undefined index: new_edition_products_id in /home/comandac/public_html/eVitalShop/inc/classes/catalog/view_product.class.php on line 549
Prepararea lichiorurilor - ComandaCarti.Ro

Prepararea lichiorurilor

Prepararea lichiorurilor
-5%
Preț: 4,75 lei
5,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-8011-66-3
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 176
Format: 13X20
Categoria: Bauturi

DESCRIERE

LICHIOR -Prepararea lichiorurilor

Cuvânt înainte
Lichiorurile produse în propria gospodărie erau un motiv de mândrie pentru gospodar, mai ales în mediul rural. Fiecare regiune avea propriile sale specialităţi de lichioruri şi rachiu pe care le mai are, în parte, şi astăzi. Unele reţete au fost transmise din generaţie în generaţie. Producătorii erau mândri de rezultatele muncii lor. Oraşul era departe şi banii puţini. Rachiurile „cumpărate" constituiau o excepţie. Propriile grădini ca şi magazinele de coloniale (băcăniile săteşti) constituiau surse valoroase de materii prime pentru lichioruri. Reţetele şi le adapta fiecare producător. Dar şi urmând indicaţiile acestei cărţi se pot obţine lichioruri bune din materiile prime savuroase ale grădinilor, câmpiilor şi pădurilor.
Acest îndrumar este rezultatul multor ani de cercetare şi a unor experienţe de ani de zile. Unele întrebări şi indicaţii ale cititorilor au contribuit la îmbogăţirea ediţiilor anterioare. Dar nici de data asta nu m-am putut hotărî să includ în colecţia lărgită de reţete, lichiorul de ceapă. Oricum, materialul primei părţi din carte a fost mereu prelucrat.
Pentru a vedea cum au fost puse în valoare roadele recoltelor verii, citiţi istoria rachiului. Alcoolul nu induce numai o stare de bine, dar poate fi şi medicament. în capitolul despre alcool, am scos în evidenţă importanţa micilor producători a căror sete de cunoaştere a determinat apariţia acestei cărţi. Recomandările se bazează pe principiile producţiei mici. Cu aceasta se începe. Producătorii de lichior se pot inspira şi din alte surse sau pot experimenta propriile lor reţete. Această carte şi-a îndeplinit scopul dacă a oferit prilejul şi metodele de principiu pentru a stimula propriile experimente, fiindcă studiul merge în paralel cu practica şi în domeniul producerii lichiorurilor. Nu vă descurajaţi dacă după primele încercări nu aţi realizat rezultatele scontate. Pentru a depăşi supărările, după expresia lui Wilhelm Busch care spune în cartea sa „Cuvioasa Elena": „E necesar un lucru, ştiu, / La supărare, bei rachiu."
Cu aceasta, mult succes şi desfătare în obţinerea de lichioruri bune!

Herbert George

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Bauturi - Cele mai vândute cărți

10,45 lei
11,00 lei (-5%)
Created in 0.061 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.