Talmudul. Cartea sfanta a evreilor

Talmudul. Cartea sfanta a evreilor
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-1765-29-7
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 328
Format: 16X23

DESCRIERE

Talmudul. Cartea sfanta a evreilor

De-a lungul unui mileniu, în intervalul de timp cuprins între anul 500 înainte de era noastră şi 500 era noastră, s-a cristalizat cea de-a doua carte esenţială a spiritualităţii iudaice: Talmudul (prima carte fiind Biblia). Talmudul e constituit din două cărţi distincte, care se completează una pe cealaltă: MIŞNA şi GHEMARA.
Lumea creştină a fost dintotdeauna curioasă să ştie ce reprezintă Talmudul evreiesc. Destui cărturari şi prelaţi creştini, dacă nu l-au putut citi, l-au exorcizat, delegitimându-1 ca pe o lucrare a diavolului. Şi l-au ars în autodafeuri. Anii Evului Mediu sunt martori ai rugurilor în flăcările cărora au fost aruncate cărţile Talmudului.
Astăzi Talmudul nu mai e ars, dar cunoaşterea sa a rămas la nivelul Evului Mediu. Lumea cititoare nu ştie mai nimic despre această operă de căpătâi a iudaismului.
La sfârşitul lecturii, trag nădejde că Talmudul nu va mai reprezenta o „terra incognito".
TEŞU SOLOMOVICI

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.025 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.