Notice: Undefined index: new_edition_products_id in /home/comandac/public_html/eVitalShop/inc/classes/catalog/view_product.class.php on line 549
Tehnici de epurare a apelor uzate - ComandaCarti.Ro

Tehnici de epurare a apelor uzate

Tehnici de epurare a apelor uzate
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-31-2381-1
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 279
Format: 16,5x23,5 cm
Categoria: Carti tehnice

DESCRIERE

Tehnici de epurare a apelor uzate

Epurarea apelor uzate reprezinta totalitatea proceselor de retinere si neutralizare a poluantilor prezenti in apa dupa folosirea ei in gospodarii individuale, industrie, institutii, zootehnie sau ajunsi in apa prin spalarea solurilor de catre precipitatii. Deversarea apelor neepurate poate avea consecinte ireversibile asupra mediului.

Adoptarea tehnologiei de epurare pentru o apa uzata este un proces foarte complex care trebuie sa aiba in vedere caracteristicile acesteia, posibilitatile financiare de care se dispune si, în special, categoria tronsonului de rau in care se deverseaza efluentul. Este deosebit de important ca sa se faca o corelare perfecta intre calitatea efluentului deversat si cea a sursei naturale astfel încat impactul statiei de epurare asupra mediului sa fie minim.

Poluarea apelor este un rezultat al dezvoltarii economice si sociale; ea se datoreaza, astazi, exclusiv activitatii umane. Restituirea in circuitul natural al apelor uzate este imposibila fara o epurare corespunzatoare, in special in sensul respectarii conditiilor de calitate din ce in ce mai dure.

Tehnologiile de epurare a apelor uzate sunt deosebit de complexe si sofisticate. Se apeleaza la procese unitare de natura fizica, chimica si biologica. Este o necesitate sa se faca o corelare perfecta intre parametrii de natura diferita care intevin si determina desfasurarea procesului de epurare. Progresele inregistrate astazi in dezvoltarea calculatoarelor, softurile dedicate care au aparut, modelarile si simularile proceselor au condus la elucidarea multor aspecte teoretice si practice care, acum doua decenii, erau de neconceput.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.244 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.