Notice: Undefined index: new_edition_products_id in /home/comandac/public_html/eVitalShop/inc/classes/catalog/view_product.class.php on line 549
Ultimul Karamazov - comandacarti.ro

Ultimul Karamazov

Ultimul Karamazov
-10%
Preț: 16,11 lei
17,90 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-724-905-0
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 200
Format: 13 × 20
Categoria: Fictiune

DESCRIERE

Ultimul Karamazov
Romanul Ultimul Karamazov, ca şi modelul lui, Fraţii Karamazov, se învârte în jurul Gruşenkăi, pară dulce, ca după soare. Dacă ea nu ar exista, nu ar exista nici romanul. Toţi karamazovii (aproape) se îndrăgostesc de ea cu patimă, cu furie, cu disperare, sunt gata să trăiască şi să moară pentru ea. Ultimul Karamazov nu este, însă, niciodată, ultimul.
Postmodernism pur, romanul lui Mihail Gălăţanu este un pariu literar nebunesc de riscant: autorul şi-a propus să rescrie/continue/replice romanul fundamental al lui Dostoievski. E o ambiţie temerară. Cel mai greu de realizat, dintre toate lucrurile, sunt atmosfera dostoievskiană – şi discursul, extrem de particular –, acea sfâşiere slavă a sufletului, şi carnaţia personajelor. Replica nu trebuie să fie identică, ci doar verosimilă. Canoanele sunt schimbate: Zosima (re)învie, Fiodor Pavlovici nu a murit, ci a fugit... Şi mai departe veţi descoperi citind Ultimul Karamazov.

„Mihail Gălătanu poate scrie bine în orice stil. Atât de bine, încât scrisul său capătă adeseori o tentă parodică. Și totuşi acest virtuoz al stilurilor, acest autor proteic care foloseşte dicţionarul limbii române ca Paganini vioara rămâne mereu el însuşi. În jocul său de-a literatura există ceva greu şi definitiv. Dantelăriile stilistice pe care le desfăşoară în faţa cititorului nu sunt din borangic, ci din fier forjat.“ (Alex. Ștefănescu)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.186 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.