1, 2, 3,..., Show
23,00 lei
25,00 lei (-8%)

1, 2, 3,..., Show

1, 2, 3,..., Show
-8%
Preț: 23,00 lei
25,00 lei (-8%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-8271-72-9
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 208
Format: 15x23 cm

DESCRIERE

1, 2, 3,..., Show

 
Numerele sunt lucruri sigure. Si nu numai atât. Numerele pot fi agreabile dar si antipatice, pot încânta dar si dezamagi, induc idei de ordine, de rânduiala dar si de nesperate iregularitati, pot ademeni dar si îndeprta, explica, probeaza, se prezinta ciudate, paradoxale în unele situatii, sunt din când în când contradictorii, insolite, uluitoare, rare, unice, sublime.
Asemenea unui pasarar, care strânge în colivii pasari multicolore, am adunat între filele acestei carti conexiuni bizare, determinari importante, proprietati nastrusnice care va vor încânta si fascina.

  Lucrurile n-ar fi clare, nici în raport cu noi, nici în relatiile reciproce dintre ele, daca n-ar exista numerele si esenta lor”, era convingerea lui Philalaos din Tarent, de acum 25 de secole.
„Tot ce poate fi cunoscut, are numar, si fara numar nu cunoastem nimic”, insista el.
Dar ele, numerele, sunt pe deplin cunoscute?
„Ordoneaza, calculeaza, masoara, cuantifica, numeroteaza, numerizeaza, numerele sunt peste tot în stiinta si în natura, în metrologie, probabilitati, statistica, demografie, contabilitate, strategie, estetica, economie, psihologie, exprima sub forma numerica idei” inventaria regretatul Denis Guedj.
Astfel proiectul pitagoreicilor, de a da cunoasterii un fundament numeric se poate considera împlinit, am adauga noi...
Pentru ca frumusetea este primul test, iar în matematica nu exista loc pentru matematica urâta, noi ne-am adresat tuturor celor sensibili la seductia estetica a matematicii.

Si daca va îndoiti de utilitatea unei asemenea întreprinderi ne va sari în ajutor Micul Print:  „C’est veritablement utile, puisque c’est joli!”
Da, numerele sunt frumoase! Sa înceapa spectacolul!

Autorii

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.067 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.