Despre binefaceri • Despre ingaduinta

Despre binefaceri • Despre ingaduinta
Preț: 23,55 lei
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 973-46-0061-3
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 288
Format: 145x225

Scrie o recenzie!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs, folosind cuvinte reprezentative pentru descrierea produsului care urmează să o faceți.
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Editie ingrijita, note si indice de Ioana Costa.
Traducere din limba latina de Ioana Costa si Octavian Gordon.
Studiu introductiv de Anne Banateanu.
Acesta este al patrulea volum al integralei filosofice senecane de la Polirom. Despre binefaceri, cea mai intinsa dintre lucrarile lui Seneca, in sapte carti, descrie obligatiile cetatenilor si reprezinta un adevarat manual al virtutilor sociale, tratind pe larg despre cum trebuie infaptuite binefacerile, care ar consta nu in expresia lor concreta, ci in dispozitia si in intentia celui care le realizeaza. Seneca inalta si purifica astfel gesturile de binefacere si de recunostinta izvorite din sistemul clientelar roman, integrindu-le intr-o morala sociala autonoma si constienta. Tratatul Despre ingaduinta, in doua carti, compus la inceputul domniei lui Nero, ii este dedicat acestuia si descrie indatoririle suveranului. Sperind ca noul imparat va aduce Romei, in sfirsit, stabilitate si armonie, Seneca face elogiul ingaduintei ca virtute politica si pledeaza pentru o guvernare bazata pe aplicarea unui despotism filosofic, inspirat de preceptele stoice.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.034 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.