Focus • Motivaţia ascunsă a performanţei

Focus • Motivaţia ascunsă a performanţei
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-588-710-7
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 320
Format: 15,6 × 22,1

DESCRIERE

Focus • Motivaţia ascunsă a performanţei

Autorul cărţii „Inteligenţa emoţională” (bestseller internaţional) revine în atenţia publicului cu o perspectivă originală asupra uneia dintre resursele impropriu exploatate în ziua de azi: atenţia, ca ingredient secret al performanţei. De peste 20 de ani, psihologul Daniel Goleman studiază cele mai noi descoperiri din ştiinţele socio-umane (şi nu numai). În cartea de faţă, el înfăţişează argumente captivante în favoarea dezvoltării atenţiei – această calitate mentală rareori analizată şi din păcate subestimată, dar de o importanţă covârşitoare pentru felul în care navigăm prin viaţă. Atenţia funcţionează ca un muşchi: dacă nu e antrenată, se atrofiază; în schimb, folosită cum trebuie, se dezvoltă şi creşte. Într-o epocă în care elementele ce te pot distrage pândesc la tot pasul şi sunt imposibil de înlăturat, Daniel Goleman demonstrează că, mai mult ca oricând, avem nevoie de o atenţie tot mai ascuţită pentru a înfrunta adversităţile şi a prospera.

Daniel Goleman distinge trei tipuri de atenţie: cea orientată asupra propriei persoane, cea care se abate asupra altora şi cea îndreptată către mediul înconjurător. Viaţa nu-şi poate atinge potenţialul maxim, fără a le acorda importanţa cuvenită tuturor acestor tipuri de atenţie. Autorul arată în ce fel au nevoie oamenii de toate cele trei tipuri de atenţie, prezentând în carte numeroase studii de caz, din domenii de activitate extrem de diferite — de la sport şi educaţie, până la arte şi afaceri. „Focus” face lumină în acest subiect şi arată limpede ce îi desparte pe amatori de profesionişti şi ce anume face diferenţa între un om obişnuit şi unul de succes.

DANIEL GOLEMAN e un renumit psiholog, autor şi jurnalist american. S-a născut în Stockton, California, pe 7 martie 1946, într-o familie de profesori de ştiinţe umaniste. După ce absolvit Amherst College, a urmat cursurile Universităţii Berkeley din California. A studiat şi la Harvard, în cadrul unui program de psihologie clinică, analizând mintea umană dintr-o perspectivă interdisciplinară. Prin intermediul unei burse doctorale, a făcut cercetări în India privind sistemele antice de psihologie şi practicile de meditaţie în religiile asiatice, apoi a revenit la Harvard pentru a-şi finaliza lucrarea de doctorat. Ulterior, a obţinut o bursă postdoctorală datorită căreia s-a reîntors în Asia pentru a-şi continua cercetările de psihologie antică. După încheierea studiilor, a predat la Harvard, apoi a scris pentru revista Psychology Today, după care a lucrat mulţi ani ca jurnalist pentru New York Times, scriind articole despre creier şi ştiinţele comportamentale. De asemenea, a colaborat cu multe alte publicaţii prestigioase. Este cofondator al Consorţiului pentru Cercetări privind Inteligenţa Emoţională în Organizaţii, instituţie a cărei menire este aceea de a cataliza cercetările referitoare la rolul inteligenţei emoţionale în creşterea eficienţei la locul de muncă. De multă vreme, susţine discursuri în faţa grupurilor de profesionişti, oameni de afaceri şi studenţi, fiind frecvent invitat pentru a vorbi şi în cadrul unor conferinţe. A fost nominalizat de două ori la Premiul Pulitzer. Cea mai vândută carte a sa, Inteligenţa emoţională (apărută în traducere la Curtea Veche Publishing, ed. a III-a, 2008), a fost publicată în 40 de limbi şi s-a tipărit în peste 5 000 000 de exemplare.

„Goleman ne oferă o argumentaţie extrem de convingătoare – motiv să renunţăm din când în când la smartphone.“ (Financial Times)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.036 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.