Frumoasele ruine

Frumoasele ruine
Preț: 39,95 lei
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-973-46-4206-9
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 400
Format: 13 x 20
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Frumoasele ruine

Traducere din limba engleză şi note de Dana Crăciun

Un roman al poveştilor înlănţuite, al „frumoaselor ruine” ce se agaţă de idealurile din tinereţe.
„Frumoasele ruine” este o incursiune plină de surprize în culisele fabricii de vise a filmului hollywoodian, mustind de intrigi perfide, aventuri amoroase şi invidii mocnite. Povestea începe în 1962, în peisajul idilic de pe ţărmurile stîncoase ale Mării Ligurice, cu întîlnirea dintre efemera starletă Dee Moray şi italianul Pasquale Tursi, un tînăr proprietar de pensiune. Pasquale, îndrăgostit de starletă, afla că Dee Moray, care părea bolnavă de cancer, este de fapt gravidă. Acesta pare a fi şi motivul pentru care actriţa, venită în Italia pentru turnarea filmului „Cleopatra”, este îndepărtată de pe platou de către producătorul Michael Deane. Însă povestea lui Dee Moray are mai multe taine, care ies la iveală abia după cincizeci de ani, cînd protagonistii de odinioară se reîntîlnesc în chip surprinzător şi îi implică în istoria lor pe tînara asistenta a longevivului Deane şi pe un scriitor ratat, dornic să cucerească Hollywoodul. Cu un umor dulce-amar şi o melancolie contracarată permanent de ironie, Jess Walter urmăreşte destinele tuturor acestor personaje printr-un şir de poveşti ce alcătuiesc un tablou al destinelor umane.
„O proză plina de dinamism, cu schimbări abrupte de decor şi un ansamblu de personaje cuceritoare.” (The Washington Post)

„Jess Walter îşi conturează povestea cu eleganţă şi cu tuşe precise, reuşind să redea atmosfera şi ritmul fiecărui loc şi timp. Este o poveste impresionantă despre iubire şi frustrare, despre egoism şi răbdarea sufletului omenesc.” (The Stranger)

„Frazele romanului aproape că vibrează melodic, firul povestii e unul complex, iar un scriitor mai puţin înzestrat n-ar fi reuşit niciodată să conceapă cu atîta măiestrie salturile de la o epocă la alta.” (L.A. Review of Books)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.238 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.