Legendele florei si ale faunei

Legendele florei si ale faunei
-8%
Preț: 6,44 lei
7,00 lei (-8%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-8271-82-8
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 128
Format: 13x20 cm

DESCRIERE

Legendele florei şi ale faunei

Din cuprinsul acestei antologii: „Legenda ciocârliei“; „Legenda cucului“; „Legenda privighetorii“; „Legenda pupezei“; „Legenda raţei“; „Povestea vulturului “; „Piţigoiul este uşor de prins“; „Legenda rândunicii“; „De ce nu pot arborii umbla“; „Bradul sau Pomul darurilor“; „Legenda mesteacănului“; „Legenda plopului tremurător“; „ Legenda salciei plângătoare“; „Alunul“; „Legenda ariciului“; „Legenda florii de Nu-mă-uita“ etc
O legendă (din latină legenda înseamnă „lucruri de citit“) este o povestire fantastică, ce are elemente istorice reale şi este transmisă prin viu grai. Legenda este o naraţiune populară, în proză sau în versuri, în care se împletesc realitatea şi ficţiunea. Legenda, spre deosebire de basm, este strâns legată de un element-cheie şi se concentrează pe un loc, un obiect, un personaj, o poveste, prin care se explica originea unor fiinţe, a unor plante sau animale, desfasurarea unor momente istorice sau faptele unor eroi etc. Legendele combină fapte reale cu întâmplări imaginare atât cele posibile, cât si pe cele complet ireale. Acestea au servit, de obicei, pentru a explica geneza ori producerea unor fenomene sau a unor evenimente.
În limbajul comun, termenul a devenit sinonim mitului şi se refera la ceva a cărei existenţă nu a fost niciodata dovedită.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Carti pentru copii; Bibliografie scolara

Created in 0.053 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.