Matematica - exercitii si probleme pentru clasa a IX - a

Matematica - exercitii si probleme pentru clasa a IX - a
-22%
Preț: 14,82 lei
19,00 lei (-22%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 336
Categoria: Clasa IX

DESCRIERE

Lucrarea de faţă a fost elaborată în conformitate cu programa şcolară actuală, cu scopul de a veni în sprijinul elevilor de clasa a - IX - a, precum şi profesorilor.

Prin conceperea exerciţiilor şi problemelor este stimulată gândirea şi creativitatea elevului.

Lucrarea are o densitate mare de probleme şi exerciţii, prezentate sistematizat pe tipuri de probleme, grupate mai multe sub acelaşi enunţ. Acolo unde a fost posibil, s-a realizat o acoperire cât mai completă a capitolelor tratate, dându-se posibilitatea elevului, ca prin repetiţie şi evaluare să aprofundeze principalele tehnici legate de problemele din capitolele abordate.

În prima parte a lucrării sunt prezentate enunţurile problemelor, grupate în 9 capitole, referindu-se printre altele la numere reale, funcţii, funcţia de gradul întâi şi funcţia de gradul al doilea, vectori în plan, coliniaritate, concurenţă, paralelism – calcul vectorial în geometria plană, elemente de trigonometrie, aplicaţii ale trigonometriei şi ale produsului scalar a doi vectori în geometria plană, teste finale de evaluare.

În partea a doua a lucrării sunt date rezolvări ale exerciţiilor şi problemelor mai dificile.

Fiecare capitol abordat se încheie cu câteva teste de evaluare, care ajută elevul să aprofundeze cunoştinţele însuşite, să-şi dezvolte imaginaţia, gândirea şi creativitatea, şi ajută profesorul să stabilească gradul de însuşire  de către elev a cunoştinţelor din acel capitol.

Prin anumite probleme cu nivel mai ridicat de dificultate, lucrarea, se adresează şi elevilor care se pregătesc pentru concursurile de matematică, iar prin unele probleme ce pot fi selectate din fiecare capitol, lucrarea este foarte utilă pentru cercurile de elevi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.179 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.