Mitul copilului răsfăţat

Mitul copilului răsfăţat
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: în limita stocului
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2014
Format: 13 x 20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Mitul copilului răsfăţat

Dintr-o perspectivă româneasca, am putea spune ca, în ultima sa carte, Alfie Kohn îşi plasează preocupările între „D-l Goe”, celebra schiţă a lui Caragiale, şi „Pozitia copilului”, filmul care ne-a adus Ursul de Aur la Berlin. Pentru că în „Mitul copilului răsfăţat. Să punem sub semnul întrebării stereotipurile despre copii şi părinţi” analiza acoperă probleme ca permisivitatea şi aşa-zisul răsfăţ, aşa cum au fost expuse în presa ultimilor ani care făcea un domn Goe din orice copil crescut democratic, sau că relaţia copiilor mari, de douăzeci sau chiar de treizeci de ani, cu părinţii lor, în contextul agresivităţii mediatice împotriva tinerilor care îşi găsesc cu greu locul într-o societate încă fragmentată de criza economică a ultimilor ani.
În acelaşi timp, în „Mitul copilului răsfăţat”, Alfie Kohn reia, cu argumente noi şi pe baza celor mai recente studii, temele analizate în cărţile sale anterioare şi care definesc relaţia cu tinerele generaţii acasă şi la şcoală: iubire necondiţionata, permisivitate, disciplină şi auto-disciplină, competitivitate şi concursuri, pedepse şi recompense. Independenţa şi autonomia sunt alte două idei pe care Alfie Kohn le aprofundează în ultima sa carte, de data aceasta încadrându-le în contextul unui fenomen al individualismului analizat din perspectiva culturală, istorică şi politic-ideologică.
Cu acest prilej, Alfie Kohn pune sub lupă încă un concept devenit de curând foarte la modă, acela al părinţilor elicopter sau, pe româneşte, al părinţilor cloşcă. Există sau nu astfel părinţi? Este sau nu benefic pentru copii ca părinţii să fie foarte apropiaţi, protectori şi implicaţi. Şi până la ce vârstă? Acestea sunt câteva din întrebările la care vom găsi răspuns în „Mitul copilului răsfăţat. Să punem sub semnul întrebării stereotipurile despre copii şi părinţi”.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.030 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.