OBLOMOV

OBLOMOV
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-973-724-670-7
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 568
Format: 13 x 20
Categoria: Fictiune

DESCRIERE

OBLOMOV

Ilia Oblomov, fiu de boieri crescut în puf şi obişnuit cu viaţa molcomă şi degrabă mângâietoare a simţurilor de la moşia Oblomovka, trăieşte la Sankt Petersburg. A renunţat de mult la slujbă, întrucât o găsea prea obositoare, şi e pe cale să renunţe şi la lume, când toate planurile îi sunt date peste cap de iubire. Dar oamenii deosebiţi iubesc într-un fel special. Şi ce poate fi mai răscolitor decât dragostea unui suflet speriat de viaţă ca de o furtună năprasnică? De peste 150 de ani, Oblomov este un arhetip literar şi cultural. Dar nu este arhetipul leneşului, aşa cum mulţi se grăbesc să creadă, cunoscându-l pe Ilia Ilici. Măiestria lui Goncearov a dat lumii un personaj unic, al cărui suflet s-a stins de două ori, iar trupul – o singură dată.

„Goncearov e de zece ori mai talentat decât mine.“ (Cehov)

„Oblomov este o operă măreaţă, cum nu apare decât o dată la foarte multă vreme. Sunt vrăjit de roman şi îl tot recitesc.“ (Tolstoi)

„Atâta vreme cât va mai exista un rus pe faţa pământului, lumea îşi va aminti de Oblomov.“ Turgheniev „În Goncearov s-au întâlnit un suflet de funcţionar mărunt, un cap fără nicio idee şi nişte ochi de peşte fiert; iar Dumnezeu, ca pentru a face o glumă, i-a dăruit un talent strălucitor.“ (Dostoievski)

„Motivul pentru care pun tocul pe hârtie este unul simplu, prozaic, şi anume: cu toate plimbările, băile în mare, mesele de prânz, micul dejun, leneveala la umbră, pe verandă, tot îmi mai rămân dimineaţa vreo trei ore în care nu am ce face...“ (I.A. Goncearov)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.