Pecetea destinului vol. 2 - Gheorghe Avram

Pecetea destinului vol. 2 - Gheorghe Avram
Preț: 54,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786060710424
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 591
Categoria: Romane

DESCRIERE

Cele două volume ale romanului Pecetea destinului, dezgroapă din molozul istoriei subiecte palpitante, diabolice, la limita umilinţei umane, din care nu lipseşte crima şi zbuciumul sătenilor care trăiau în acea epocă de tristă amintire, de la începutul secolului al XIX-lea.

Diferendul dintre cele două clase sociale, existente la începutul anului 1907, e amplificată într-o localitate din judeţul Teleorman, de patru străini îmbrăcaţi în sumane, care protejaţi de negura întunericului, în miezul nopţii, trag clopotul bisericii în dungă, care cu vuietul şi răsunetul lui răscoleşte văzduhul şi deopotrivă inimile unor ţărani flămânzi. Punerea în mişcare a forţelor de ripostă ale stăpânirii cutremură din temelii gândurile amorţite ale calicilor visători şi dornici de înavuţire rapidă. În acest context, nenorocirile cad fără osebire atât asupra unor ţărani de joasă factură umană cât şi asupra unor cetăţeni mai puţin vinovaţi.

Autorul zugrăveşte revolta ţăranilor din anul 1907, din cele două provincii din Regatul României, dintr-o poziţie neutră şi total diferită, faţă de tot ceea ce s-a scris până în prezent în literatura română.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.027 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.