SISSI. Biografia Imparatesei Elisabeta de Austro-Ungaria

SISSI. Biografia Imparatesei Elisabeta de Austro-Ungaria
-8%
Preț: 36,71 lei
39,90 lei (-7,99%)
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-8623-57-3
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 200
Format: 16,5 x 22 cm

DESCRIERE

BIOGRAFIE • ALBUM PERSONAL • POEME

„Elisabeta, Împărăteasa Austro-Ungariei, a fost o femeie complexă şi ciudată, sceptică până la nihilism, ironică până la sarcasm şi liberă până la capriciu. Mult prea liberă pentru epoca ei.

A fost frumoasă, inteligentă, cultă şi seducătoare. A fost rebelă, nemulţumită, melancolică şi încăpăţânată. Solitară şi maniacă. Niciodată nu s-a supus vreunei constrângeri. A detestat palatele şi Curtea. A urât convenţiile şi normele. A dispreţuit frivolitatea. A fugit de ceremonii şi de evenimentele sociale. A refuzat să se afişeze în public şi şi-a ascuns chipul sub văluri şi evantaie mari. I-a dispreţuit pe nobili, pe regi, pe militari şi pe papi. S-a declarat anticlericală, antimilitaristă şi antimonarhică. A crezut că mariajul este o formă de sclavie.

I-a respectat pe nebuni. A iubit, mai presus de orice, vârfurile munţilor şi marea, singurătatea şi liniştea. A făcut gimnastică în fiecare dimineaţă, a fumat în anumite perioade şi a băut halbe mari de bere în cârciumi. N-a pus prea mult preţ pe viaţă.”

Ángeles Caso s-a născut la Gijón, în 1959. Este licenţiat în Istoria Artei. A lucrat la diferite instituţii culturale, precum Fundaţia Príncipe de Asturias sau Institutul Feijoo de Estudios del Siglo XVIII de la Universitatea din Oviedo, şi în diverse medii de comunicare: Televiziunea Spaniolă, Cadena Sur, Radio Nacional de España şi în presa scrisă. Este autoarea romanelor Elisabeta, Împărăteasa Austro-Ungariei; El peso de las sombras, cu care a fost finalistă a Premiului Planeta în 1994; El mundo visto desde el cielo; El resto de la vida; Un largo silencio, cu care a câştigat Premiul Fernando Lara 2000, şi a eseului Las olvidadas. Una historia de mujeres creadoras. În anul 2009 a obţinut un nou Premiu Planeta pentru romanul Contra el viento.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.284 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.