Vă amintiţi de David Foenkinos?

Vă amintiţi de David Foenkinos?
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-973-88901-4-5
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 168
Format: 130 x 200 mm
Categoria: Beletristica

DESCRIERE

Vă amintiţi de David Foenkinos?
Vă amintiţi de David Foenkinos? propune o inspirată şi hilară abordare a ideilor despre celebritate, creaţie şi talent, descriind totodată universul fragil al relaţiilor de iubire şi al problemelor care se iscă între părinţi şi copii atunci când aceştia din urmă ajung la maturitate.
Cititorul râde cu Foenkinos în timp ce Foenkinos râde de el însuşi, ţesând cu ironie povestea unui scriitor de 40 de ani bântuit de stafia eşecului. Fără a fi o autobiografie, această carte cuprinde o tramă ameţitoare, plină de conflicte şi suspans în cea mai bună tradiţie a autoficţiunii. Finalul optimist pare un surâs ce încununează o poveste rotundă. Adică perfectă? Merită s-o descoperiţi!

„Aici, la izvoarele frustrării, mi s-a revelat talentul artistic: cariera mea de scriitor s-a jucat la distanţă de câteva săruturi. Iar acum, spatele lui Justine şi nota de plată în valoare de şapte euro patruzeci reprezentau două imagini care mă aruncau într-un gol definitiv. Fără viaţă amoroasă, dispare şi inspiraţia. Şi, fără inspiraţie, nu mai poţi respira."
David Foenkinos

David Foenkinos
s-a născut în 1974, la Paris. A studiat Literele la Sorbona şi a făcut parte dintr-o trupă de jazz.
Primul său roman, Inversion de l'idiotie: de l'influence de deux Polonais, a apărut în 2002 la Gallimard şi a obţinut Prix François-Mauriac. Cărţile sale au fost traduse în 35 de limbi şi au primit numeroase distincţii literare: Potenţialul erotic al soţiei mele (2004) – Prix Roger Nimier, La Délicatesse (2009) – Prix des Dunes 2010, Charlotte (2014) – Prix Renaudot, Prix Goncourt des lycéens ş. a.
Vă amintiţi de David Foenkinos?, apărut la Gallimard în 2007, a fost recompensat cu Prix du jury Jean Giorno.
 
După ce citeşti romanul Vă amintiţi de David Foenkinos?, cu siguranţă n-o să câştigi reţeta miraculoasă prin care se iese dintr-o pană de inspiraţie. Nici n-ai avea cum, de altfel. Dar n-ai cum să nu apreciezi că multe dintre clişeele care s-au construit în jurul scriitorului ies din povestea asta destul de şifonate. Şi au fost grav avariate de ironia autorului. -- Ana Maria Sandu

David Foenkinos este un seducător. Nu a spus el că seducţia este vocaţia sa literară? -- Libération

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.072 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.