Viata lui Darwin-Michael White
19,20 lei
24,00 lei (-20%)

Viata lui Darwin-Michael White

Viata lui Darwin-Michael White
-20%
Preț: 19,20 lei
24,00 lei (-20%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 973-629-041-7
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 400

DESCRIERE

Charles Darwin (1809-1882), adevărat titan al ştiinţei, a desfăşurat o activitate de cercetare extraordinară, care a influenţat gîndirea modernă într-o măsură mai mare decît Newton sau Einstein. El a creat teoria evoluţionistă - darvinismul, concepţie îndelung controversată, cu importante consecinţe pentru filozofia cunoaşterii şi pentru dezvoltarea ulterioară a ramurilor biologiei.

A avut o viaţă bogată în evenimente, fiind o persoană cu un comportament imprevizibil încă din perioada de formare, cînd a renunţat la studiile medicale în favoarea celor de teologie. Apoi, călătoria sa în jurul lumii pe vasul Beagle s-a dovedit a fi expediţia oceanică cea mai benefică pentru ştiinţă.

Meritele i-au fost recunoscute abia după moarte şi, în prezent, scrierile sale (Originea speciilor prin selecţie naturală sau păstrarea raselor favorizate în lupta pentru existenţă, Originea omului şi selecţia sexuală) continuă să fie lucrări de referinţă în domeniul ştiinţelor naturii.

Lucrarea de faţă alternează capitolele referitoare la viaţa naturalistului englez cu cele care prezintă opera sa, expli-cînd noua interpretare radicală dată evoluţiei, precum şi raportul acestor idei cu creştinismul. De altfel, Darwin s-a aflat în centrul unei înverşunate controverse religioase axate pe tema originii lumii, la un moment dat fiind chiar acuzat de erezie. Cititorul va afla, în acelaşi timp, iluziile şi pasiunile omului dedicat familiei, măcinat de o boală misterioasă care l-a împiedicat să mai lucreze în ultimii ani de viaţă.

O carte ce nu poate lipsi din biblioteca nici unui cititor dornic să-şi lărgească orizontul cultural.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.200 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.