Vrăjmaş

Vrăjmaş
Preț: 44,95 lei
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-973-46-4832-0
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 512
Format: 13 × 20
Categoria: Fictiune

DESCRIERE

Vrăjmaş

Iordache, absolvent de geografie repartizat ca profesor într-o comună din Oltenia, e nemulţumit de viaţa pe care o duce şi se călugăreşte la o mănăstire din Ceahlău. Însă după o aventură de o noapte cu o străină, se simte din ce în ce mai vinovat şi conştiinţa apăsată de păcat îl determină să fugă de la mănăstire. Concubinajul cu Oana, o tînără văduvă frumoasă şi destul de bogată, pare să-i aducă oarecare linişte pentru o vreme, însă interesul pentru tot felul de teorii ezoterice despre care se documentează pe internet încep să-l facă să se creadă vizitat ba de înger, ba de diavol. Mai mult, ajunge să se creadă controlat prin telepatie de un misterios personaj din Bucureşti, care se dovedeşte a fi Ivan, ajuns jurnalist după revoluţia la care a participat şi pe care sentimentul ratării îl împinge spre ezoterism. Iordache o părăseşte pe Oana, refugiindu-se pentru scurtă vreme la o altă mănăstire, după care i se pierde urma. Aflînd că rămăsese însărcinată cu Iordache, Oana porneşte pe urmele sale, întîlneşte tot felul de personaje mai mult sau mai puţin dubioase şi ajunge în final să aibă parte de o existenţă la fel de zbuciumată şi nefericită, crezînd nici mai mult, nici mai puţin decît că copilul care urmează să se nască ar putea fi o întrupare a diavolului.


LIVIU IOAN STOICIU
este poet, prozator şi eseist. A debutat editorial în 1980 cu volumul de versuri „La fanion”, distins cu Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor. În afara volumelor de versuri, a publicat patru romane: „Femeia ascunsă” (1997), „Grijania” (1999), „Undeva, la Sud-Est (Într-unu-s doi)” (2001), „Romanul-basm (Trup şi Suflet)” (2002), precum şi un volum de teatru şi altele de memorialistică şi publicistică.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.044 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.