Proteine vegetale si retete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în limita stocului
Autor: Gregorian Bivolaru
Editura: SHAMBALA
Anul publicării: 2017
Pagini: 216+8 planse color
DESCRIERE
Proteine vegetale si retete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene. Pentru yoghinii incepatori si avansati - Gregorian Bivolaru
Cartea contine o multime de informatii care va vor permite sa descoperiti o multime de surse bogate de proteine vegetale.
Este un ghid bogat documentat pentru o alimentatie lacto-ovo-vegetariana, ce procura fiintei umane atat energie, regenerare si vitalitate, cat si o hranire perfect echilibrata, naturala, savuroasa si pura. Cel mai adesea, alegerea dietei vegetariene este rodul unei profunde introspectii si aceasta corespunde unei viziuni innoitoare asupra lumii, fiind adesea rezultatul (sau inceputul) multor transformari ce apar apoi in sfera constiintei.
Cu totii stim ca, in alimentatia sanatoasa, proteinele, care mai sunt denumite si "caramizile" trupului, indeplinesc pentru organism un rol structural si functional foarte important. Proteinele intra in alcatuirea sistemului osos, a musculaturii, a organelor interne pielii, a parului, a unghiilor, a membranelor celulare, a tesuturilor conjunctive etc. Pe langa aceasta, la nivelul celulelor noastre, proteinele mai indeplinesc si un rol functional (intra in compozitia enzimelor, a hormonilor, a anticorpilor, a hemoglobinei etc.).
In conformitate cu un cliseu alimentar – inoculat in gandirea comuna mai ales prin forta unor obisnuinte cultivate in mod cat se poate de voit si de interesat, prin publicitatea platita de marile concerne agroindustriale – multi oameni au ajuns sa creada cu o mare convingere, desi fara argumente, ca principala sursa de proteine este carnea si ca, vezi Doamne, vegetarienii nu au forta si rezistenta fizica.
Cartea "Proteine vegetale" demonstreaza cu argumente stiintifice ca aceasta idee puerila este un simplu mit mediatic si ca, in realitate, pentru mentinerea unei sanatati depline, este de preferat ca omul sa isi procure proteinele in principal din regnul vegetal (cereale, leguminoase, seminte oleaginoase, alge, ciuperci). Dincolo de necesarul de proteine impus prin statistici teoretice de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii si de catre diferite organisme internationale, trebuie sa remarcam diferentele mari care apar, chiar de la un an la altul, intre procentele si valorile din statisticile asa-zis oficiale, cifrele variind atat de mult, incat ar trebui sa credem ca necesitatile alimentare ale fiintelor umane variaza la randul lor foarte mult, aspect care este cu totul neverosimil. Acest fapt semnificativ ar trebui sa le ridice destule semne de intrebare celor care cel mai adesea se mai lasa "ganditi", prin intermediul cliseelor de publicitate referitoare la sanatate si alimentatie, care sunt in realitate mesaje ale unor interese pur comerciale.
In cartea "Proteine vegetale" gasim o multime de informatii care ne vor permite sa descoperim o multime de surse bogate de proteine vegetale. Totodata, aceasta lucrare este un ghid bogat documentat pentru o alimentatie lacto-ovo-vegetariana, ce procura fiintei umane atat energie, regenerare si vitalitate, cat si o hranire perfect echilibrata, naturala, savuroasa si pura. Cel mai adesea, alegerea dietei vegetariene este rodul unei profunde introspectii si aceasta corespunde unei viziuni innoitoare asupra lumii, fiind adesea rezultatul (sau inceputul) multor transformari ce apar apoi in sfera constiintei.
Alimentatia naturala si hranitoare incepe cu modul in care sunt crescute legumele si fructele in gradini si in livezi, unde agricultorul cultiva pamantul cu intelepciune si iubire, fara ingrasaminte chimice si fara alte substante artificiale care nu fac decat sa scada calitatea nutritiva si savoarea legumelor si a fructelor, avand in plus un efect nociv asupra organismului.
Toate ingredientele vegetale naturale sunt foarte energizante si nutritive si, daca totodata stim sa le combinam, este apoi usor ca ele sa acopere intr-un mod armonios necesarul proteic. De asemenea, asocierea echilibrata a diferitelor ingrediente de origine vegetala (de exemplu, a plantelor aromatice care au in acelasi timp si proprietati curative) ofera meniurilor vegetariene o savoare inedita, ceea ce face ca aceste preparate sa fie atat nutritive, cat si delicioase. Aroma unui aliment este printre altele rezultatul prezentei mai multor principii naturale placut mirositoare, care participa la manifestarea complexa a savorii si a placerii gustative. Ceea ce experimentam ca fiind o anumita savoare este, de fapt, o combinatie de arome, gusturi si mirosuri. Actul hranirii este in acelasi timp o experienta multisenzoriala, o perceptie sinestezica a simturilor: mirosul, gustul, vederea si atingerea.
Arta culinara este considerata in traditiile spirituale ale omenirii ca fiind una dintre cele 64 de arte ce figureaza in faimosul tratat KAMA SUTRA. Iata ce spunea inteleptul Maha Chohan: Daca o femeie pura, armonioasa si vitala ar putea vedea scanteile de lumina subtila ce ies din varfurile degetelor ei atunci cand gateste, precum si lumina tainica si curentii subtili colorati ce intra in hrana pe care o atinge cu dragoste, ar fi profund uimita sa descopere cat de multe energii tainice canalizeaza atunci prin fiinta ei si in felul acesta le inmagazineaza in mancarea pe care o pregateste. Atat energia ei feminina, cat si emotiile ei se impregneaza atunci in acea hrana si apoi, in momentul ingurgitarii ii influenteaza pe toti cei care o consuma (prin declansarea anumitor procese de rezonanta oculta). Prepararea atenta si plina de iubire a bucatelor este una dintre cele mai importante si mai putin intelese activitati ale existentei femeii. Tocmai de aceea, aceasta activitate ar trebui sa fie realizata atent, pe indelete, fara graba, in pace si cu bucurie, pentru ca atunci insasi substanta cea tainica a vietii fiintei umane care gateste intra si se acumuleaza in acea mancare, iar ulterior ea va fi ingerata, devenind apoi (prin declansarea anumitor procese de rezonanta oculta) o parte din energia persoanei care o primeste.
Multe fiinte umane intelepte au recurs, din cele mai vechi timpuri, la o alimentatie alcatuita doar din produse simple, naturale si pure. Pitagora, Platon, Buddha, Mahavira, LaoTze, Epicur, Porfirios, Plutarh, Aristotel, Clement din Alexandria, Ioan Crisostom sunt numai cativa dintre celebrii vegetarieni ai Antichitatii si ai crestinismului primelor secole.
Vegetarianismul este deja astazi un curent binefacator in expansiune. Aceasta explica de ce multe personalitati ale vietii publice au adoptat aceasta dieta sanatoasa. Amintim aici pe cateva dintre ele: Bob Dylan, Brigitte Bardot, Dustin Hoffman, Adriano Celentano, Alee Baldwin, Pierce Brosnan, Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison, Montserrat Caballe, Natalie Portman, Ornella Muti, Uri Geller, Sant Kirpal Singh Ji etc.
In incheiere, va uram pofta buna atunci cand veti pune in aplicare retetele savuroase oferite in cartea "Proteine vegetale". (profesor yoga Gregorian Bivolaru)
Este un ghid bogat documentat pentru o alimentatie lacto-ovo-vegetariana, ce procura fiintei umane atat energie, regenerare si vitalitate, cat si o hranire perfect echilibrata, naturala, savuroasa si pura. Cel mai adesea, alegerea dietei vegetariene este rodul unei profunde introspectii si aceasta corespunde unei viziuni innoitoare asupra lumii, fiind adesea rezultatul (sau inceputul) multor transformari ce apar apoi in sfera constiintei.
Cu totii stim ca, in alimentatia sanatoasa, proteinele, care mai sunt denumite si "caramizile" trupului, indeplinesc pentru organism un rol structural si functional foarte important. Proteinele intra in alcatuirea sistemului osos, a musculaturii, a organelor interne pielii, a parului, a unghiilor, a membranelor celulare, a tesuturilor conjunctive etc. Pe langa aceasta, la nivelul celulelor noastre, proteinele mai indeplinesc si un rol functional (intra in compozitia enzimelor, a hormonilor, a anticorpilor, a hemoglobinei etc.).
In conformitate cu un cliseu alimentar – inoculat in gandirea comuna mai ales prin forta unor obisnuinte cultivate in mod cat se poate de voit si de interesat, prin publicitatea platita de marile concerne agroindustriale – multi oameni au ajuns sa creada cu o mare convingere, desi fara argumente, ca principala sursa de proteine este carnea si ca, vezi Doamne, vegetarienii nu au forta si rezistenta fizica.
Cartea "Proteine vegetale" demonstreaza cu argumente stiintifice ca aceasta idee puerila este un simplu mit mediatic si ca, in realitate, pentru mentinerea unei sanatati depline, este de preferat ca omul sa isi procure proteinele in principal din regnul vegetal (cereale, leguminoase, seminte oleaginoase, alge, ciuperci). Dincolo de necesarul de proteine impus prin statistici teoretice de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii si de catre diferite organisme internationale, trebuie sa remarcam diferentele mari care apar, chiar de la un an la altul, intre procentele si valorile din statisticile asa-zis oficiale, cifrele variind atat de mult, incat ar trebui sa credem ca necesitatile alimentare ale fiintelor umane variaza la randul lor foarte mult, aspect care este cu totul neverosimil. Acest fapt semnificativ ar trebui sa le ridice destule semne de intrebare celor care cel mai adesea se mai lasa "ganditi", prin intermediul cliseelor de publicitate referitoare la sanatate si alimentatie, care sunt in realitate mesaje ale unor interese pur comerciale.
In cartea "Proteine vegetale" gasim o multime de informatii care ne vor permite sa descoperim o multime de surse bogate de proteine vegetale. Totodata, aceasta lucrare este un ghid bogat documentat pentru o alimentatie lacto-ovo-vegetariana, ce procura fiintei umane atat energie, regenerare si vitalitate, cat si o hranire perfect echilibrata, naturala, savuroasa si pura. Cel mai adesea, alegerea dietei vegetariene este rodul unei profunde introspectii si aceasta corespunde unei viziuni innoitoare asupra lumii, fiind adesea rezultatul (sau inceputul) multor transformari ce apar apoi in sfera constiintei.
Alimentatia naturala si hranitoare incepe cu modul in care sunt crescute legumele si fructele in gradini si in livezi, unde agricultorul cultiva pamantul cu intelepciune si iubire, fara ingrasaminte chimice si fara alte substante artificiale care nu fac decat sa scada calitatea nutritiva si savoarea legumelor si a fructelor, avand in plus un efect nociv asupra organismului.
Toate ingredientele vegetale naturale sunt foarte energizante si nutritive si, daca totodata stim sa le combinam, este apoi usor ca ele sa acopere intr-un mod armonios necesarul proteic. De asemenea, asocierea echilibrata a diferitelor ingrediente de origine vegetala (de exemplu, a plantelor aromatice care au in acelasi timp si proprietati curative) ofera meniurilor vegetariene o savoare inedita, ceea ce face ca aceste preparate sa fie atat nutritive, cat si delicioase. Aroma unui aliment este printre altele rezultatul prezentei mai multor principii naturale placut mirositoare, care participa la manifestarea complexa a savorii si a placerii gustative. Ceea ce experimentam ca fiind o anumita savoare este, de fapt, o combinatie de arome, gusturi si mirosuri. Actul hranirii este in acelasi timp o experienta multisenzoriala, o perceptie sinestezica a simturilor: mirosul, gustul, vederea si atingerea.
Arta culinara este considerata in traditiile spirituale ale omenirii ca fiind una dintre cele 64 de arte ce figureaza in faimosul tratat KAMA SUTRA. Iata ce spunea inteleptul Maha Chohan: Daca o femeie pura, armonioasa si vitala ar putea vedea scanteile de lumina subtila ce ies din varfurile degetelor ei atunci cand gateste, precum si lumina tainica si curentii subtili colorati ce intra in hrana pe care o atinge cu dragoste, ar fi profund uimita sa descopere cat de multe energii tainice canalizeaza atunci prin fiinta ei si in felul acesta le inmagazineaza in mancarea pe care o pregateste. Atat energia ei feminina, cat si emotiile ei se impregneaza atunci in acea hrana si apoi, in momentul ingurgitarii ii influenteaza pe toti cei care o consuma (prin declansarea anumitor procese de rezonanta oculta). Prepararea atenta si plina de iubire a bucatelor este una dintre cele mai importante si mai putin intelese activitati ale existentei femeii. Tocmai de aceea, aceasta activitate ar trebui sa fie realizata atent, pe indelete, fara graba, in pace si cu bucurie, pentru ca atunci insasi substanta cea tainica a vietii fiintei umane care gateste intra si se acumuleaza in acea mancare, iar ulterior ea va fi ingerata, devenind apoi (prin declansarea anumitor procese de rezonanta oculta) o parte din energia persoanei care o primeste.
Multe fiinte umane intelepte au recurs, din cele mai vechi timpuri, la o alimentatie alcatuita doar din produse simple, naturale si pure. Pitagora, Platon, Buddha, Mahavira, LaoTze, Epicur, Porfirios, Plutarh, Aristotel, Clement din Alexandria, Ioan Crisostom sunt numai cativa dintre celebrii vegetarieni ai Antichitatii si ai crestinismului primelor secole.
Vegetarianismul este deja astazi un curent binefacator in expansiune. Aceasta explica de ce multe personalitati ale vietii publice au adoptat aceasta dieta sanatoasa. Amintim aici pe cateva dintre ele: Bob Dylan, Brigitte Bardot, Dustin Hoffman, Adriano Celentano, Alee Baldwin, Pierce Brosnan, Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison, Montserrat Caballe, Natalie Portman, Ornella Muti, Uri Geller, Sant Kirpal Singh Ji etc.
In incheiere, va uram pofta buna atunci cand veti pune in aplicare retetele savuroase oferite in cartea "Proteine vegetale". (profesor yoga Gregorian Bivolaru)
Accesul clienţilor
-Promoţii
-- 33,25 leiPRP: 35,00 lei
- 33,25 leiPRP: 35,00 lei
- 28,50 leiPRP: 30,00 lei
RECENZII