Exercitii pregrafice. Auxiliar didactic pentru copiii cu cerinte educative speciale

Exercitii pregrafice. Auxiliar didactic pentru copiii cu cerinte educative speciale
Preț: 70,00 lei
Disponibilitate: în limita stocului
ISBN: 978-606-583-566-5
Editura:
Anul publicării: 2015

DESCRIERE

  Exercitii pregrafice. Auxiliar didactic pentru copiii cu cerinte educative speciale

Auxiliarele didactice vin în sprijinul părinţilor, terapeuţilor, cadrelor didactice care contribuie la educaţia şi recuperarea copiilor cu cerinţe educative speciale (autism, sindrom Down, deficienţe intelectuale).

            Caietele au fost concepute astfel încât să evidenţieze informaţiile relevante, anumite etape ale instruirii şi materialele cheie, determinând copilul să se concentreze pe detaliile importante ale activităţii. Instrucţiunile sunt simple şi directe, pentru ca învăţarea să se realizeze cu succes, pas cu pas. Sarcinile de învăţare sunt transformate în secvenţe vizuale concrete care compensează  abilităţile slabe de comunicare ale  unor copii.           

            Activităţile desfăşurate pe baza acestor auxiliare crează un mediu adecvat care reduce stresul, anxietatea şi frustrarea copiilor.

 

            Indicaţii metodice “Exerciţii pregrafice”

            Obiective:

  1. Dezvoltarea percepţiei în diferenţierea formei, poziţiei şi dispunerii în spaţiu a semnelor grafice necesare scrierii literelor
  2. Dezvoltarea oculo-manuală în redarea modelelor grafice şi coordonarea voluntară în executarea acestora
  3. Verbalizarea unor cuvinte şi expresii specifice: linie orizontală, linie vertical, linie oblică spre dreapta, linie oblică spre stânga, cerc, oval, bastonaş, nod, buclă, zale

 

Exemple de activităţi educaţional-terapeutice:

Exerciţii-joc de încălzire a musculaturii fine;

Exersarea prizei tridigitale;

Exersarea mişcării necesare redării semnelor grafice: cu mâna în aer, pe o tavă cu nisip sau spumă, cu degetele pe masă;

Exerciţii de urmărire cu degetul a traseului efectuat pe suportul de scris;

Exerciţii de trasare a semnelor grafice în spaţiul dat păstrând mărimea, distanţa între ele şi poziţia pe suprafaţa suportului de scris.

 

Autoarea

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.100 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.